Vernieuwd omgangsprotocol Dynamis

Beste ouders/ verzorgers van Dynamis,

 

Wij willen als school een plek zijn waar iedereen zich veilig en welkom voelt. Uit ons recente oudertevredenheidsonderzoek blijkt gelukkig dat dit ook voor het grootste gedeelte van onze leerlingen geldt. Wij zien ook dat het grootste gedeelte van de tijd onze leerlingen weten welk gedrag er hoort bij een fijne, veilige sfeer op school.

 

Wij hebben na de coronalockdowns helaas een negatieve verandering gezien in het gedrag van enkele van onze leerlingen. Dit heeft wel effect op de sfeer in de verschillende groepen.  Er zijn meer ruzies/ irritaties, er wordt meer gescholden en er wordt minder goed geluisterd. Meerdere leerlingen denken dat zij zelf regels in de klas mogen bepalen, dat iedereen zich maar moet aanpassen aan hun gedrag en vooral dat zij zelf hier niet verantwoordelijk voor zijn en ook geen verantwoordelijkheid hiervoor nemen. 

 

Wij zijn hier gelijk mee aan de slag gegaan om dit te veranderen. Hiervoor maken wij als Kanjerschool vooral gebruik van de Kanjertraining. Echter, dit blijkt voor sommige leerlingen nog niet voldoende te zijn. Dit heeft ertoe geleid, dat wij ons huidige omgangsprotocol nog eens goed hebben bekeken. Deze bleek op enkele kleine punten niet meer toereikend te zijn. Verder ontbrak er een belangrijk stuk over grensoverschrijdend gedrag.

 

Helaas laten steeds meer leerlingen grensoverschrijdend gedrag zien, zoals hierboven is beschreven, waardoor er in de klassen soms onveilige situaties kunnen ontstaan voor andere leerlingen. Wij willen dat de school een veilige leerzame omgeving is voor al onze leerlingen daarom is er een extra toevoeging over grensoverschrijdend gedrag toegevoegd aan ons huidige omgangsprotocol.

 

Wij willen u vragen om dit protocol goed door te lezen en hierover in gesprek te gaan met uw kind(eren). Hoe voelt uw kind zich op school en hoe gedraagt hij/ zij zich? Wat voor mogelijke invloed kan dit gedrag hebben op andere leerlingen?

 

Wij willen samen met u werken aan een veilige en gezellige leeromgeving voor uw kind. Wij vertrouwen erop dat u ons hierin zal steunen.

 

Het protocol en toevoeging zijn als bijlage toegevoegd maar zijn ook terug te vinden op onze website. Beide zijn reeds door de MR van Dynamis goedgekeurd.

 

Met vriendelijke groet,

 

Team Dynamis

update update